15 dec. 2011

BVC och Tandläkare

I måndags var jag med Champagne först på BVC och sen var hon på sitt första tandläkarbesök.
På BVC var Champagne inte lika leksugen med andra barn som sist när vi var där. Ville som hon lekte med förra gången var där men de lekte inget alls. Bara peta lite på varandra sen var det mest mamma som gällde för Champagne. Hon visade stolt upp för sin sjuksköterska hur fint hon kan gå helt själv och pratade på, så hon var super nöjd med Champagnes utveckling. Sen var det dags för det tråkiga momentet, sprutorna. Dags för 1 års vaccinationen. Hon skrek lite men är nog ett av de tåligaste barnen då alla som jobbar där alltid är så imponerade över hur snabbt hon slutar skrika. I måndags vägde Champagne 9320g och var 73,5cm lång och huvud omfånget var 44,2cm. Hon växer på men tycker när man ser andra 1-åringar att Champagne är ganska liten.
Tandläkar besöket förstod jag mig seriöst inte på. Jag fick berätta om vad och hur ofta Champagne äter, om hon äter medicin och vad hon dricker. Eftersom vi redan bestämt att hon inte ska få sötsaker så äter hon i princip inget sött eller dricker något mer än vatten och vi har börjat introducera mjölk. Men då anmärkte tandläkaren på att Champagne fick äta frukt yoghurt (ja vi vet att det är socker i den, men så lite yoghurt som hon äter köper vi inte special yoghurt till henne). Sen lyckades hon även påpeka att hon tyckte att Champagne åt för några gånger på en dag, men jag anser att det är upp till BVC om de tycker att hon MÅSTE äta 6 gånger på en dag. För oss och Champagne fungerar 4 gånger per dag bra samt att hon ibland får äta lite extra om vi äter medans hon är vaken. Tandläkaren tittade snabbt på tänderna men det fanns ju inte mycket att säga om dom. Fina och hela som de är.
Champagne blev riktigt dålig av vaccinet denna gången. Feber i ca 2 dagar och hon hade även några få små kräkningar. Hon var trött och sov mycket. Men nu är hon pigg igen. Det är upp i soffan för att sen klättra ner för att klättra upp lika snabbt igen och så ska hon vara med överallt oavsett vad man gör. Nyfiken i en strut är hon det lilla busfröet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar