21 mars 2012

Medicin helvete

I måndags var första dagen Champagne var själv på dagis under en lång tid. Det gick bra att lämna henne. Mr.B kom dit vid halv 2 tiden och var med den sista tiden så han också fick se hur det var. Champagne älskar när de är ute och leker, helt klart en av hennes höjd punker. Hon satt och ritade när pappa kom på besök och hon sken upp som en sol när hon såg honom. Hon hade inte ätit mer än macka på hela dagen kan bero på att det var soppa till lunch och soppa kan helt klart förknippas med medicin. Hon hade lyckats somna och sova i ca 40 minuter. Men igår hade det gått mindre bra med sömnen. Ingen sömn alls fast 2 olika fröknar hade försökt få henne att komma till ro. Men när jag kom och hämta henne kl 15 var hon på bra humör och hade inte alls varit gnällig trots sömnbristen. De hade haft gymnastik under dagen och Champagne hade älskat att leka med alla olika bollar, sparka, kasta och studsa. Skönt att se och höra att hon trivs så bra. Hon hade t.o.m ätit lite av lunchen. Men de fick absolut inte mata henne för stora flickor kan själv.
Idag blir den första riktiga dagen då vi faktiskt jobbar båda 2. Blir en lång dag på dagis från ca 11-22. Får hoppas att det går bra för henne. Blir bilen bort till dagis och bil hem så vi slipper i allafall släppa med oss vagnen. På torsdag ska Champagne ha en mysdag med sin pappi.
Just nu sover hon, ville se till att hon får mycket sömn innan dagis. Och trött verkar hon minst sagt vara. Sovit länge nu. För hon gick upp vid halv 8 och somnade runt halv 9 igår kväll och nu har hon sovit i minst 1 timme. Ja det tar på krafterna att hålla igång.
Måste säga att från att varit så snorig så det konstant rann s har hon väldigt snabbt återhämtat sig. Lite täppt men inte så det rinner eller stör henne speciellt mycket.
Nu har Champagne gått på sin medicin i 1 v och 3 dagar. Nästan 3 veckor kvar. 3 hemska veckor. Champagne hatar oss när det är medicin dags, hon skriker, fäktar med armarna och blir smått hysterisk och vi har inget val mer än att tvinga i henne det hon hatar mest. Försvinner det inte denna gången blir jag förtvivlad för det här tar på allas krafter. Vår fina arga flicka. Man får vara arg när man ska få medicin men det hade gått lite smidigare om hon bara hade kunnat svälja när hon har det i munnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar