28 apr. 2011

Återbesök på BuS

Igår var det dags för ytterligare ett återbesök på BuS i Lund.
Det gick bra och jag kom för en gång skull ihåg allt jag skulle fråga och be om. Det blev fortsatt laktulos för Champagne då hennes avföring är för hård. Har det inte blivit bättre när hon är 6-7 månader gammal kommer hon få movicol istället för laktulos. Eftersom Champagne är väldigt pigg och den enda lilla grej det finns att anmärka på är för hård avföring behöver vi inte fler återbesök utan kommer i fortsättningen ha telefontid istället. Känns bra, för oftast åker vi bara dit och jag pratar och inget mer.
I tisdags var vi på utflykt på Österlen
och Champagne tyckte det var mysigt ända fram mot kvällen då hon bara ville hem till sin TV och filt på mattan.
Idag har hon haft besök av Tess och det var mysigt så länge hon fick vara inomhus. Hihi, lilla gumman trivs bäst hemma. Nu är det gnälligt och om ett tag blir det kvällsgröt.

3 kommentarer:

  1. hej!
    hur mycket laktulos ger ni? vi gav 13 ml innan vi bytte till movicol. det bytet gjorde vi för ca en månad sen, när noah var ca 9,5 månad. ger en halv påse per kväll och en halv påse på morgonen!
    så söt hon är!!
    kramar

    SvaraRadera
  2. Vi ger nu med ökning 8-10ml men känns inte som det räcker så vi ökar nog lite till. Hur tycker ni att movicol fungerar? Champagnes läkare sa att den gav ett mer stabilt resultat och att man inte blev lika gasig av den.
    Hon är lika söt som Noah =)

    Kram

    SvaraRadera
  3. vi upplevde att det blev väldigt rinnigt tillslut av laktulosen. stopp men rinnigt. förstoppningsdiarée. movicolen fungerar bättre på några sätt och sämre på andra. det kommer inte lika ofta nu, hårdare konsistens men vi slipper oftast bajs överallt. ibland är det ff så... gaserna ska vara märkbart mindre med m, noah fick aldrig gaser av laktulosen.
    lycka till!
    kram

    SvaraRadera