16 feb. 2012

Lite jobbigt

Det är jobbigt just nu. Att få Champagne att ta medicinen är allt annat än lätt. Hon ska ha 5mlx2. Just nu så ser det inte ut som den medicin som vi fått utskriven kommer räcka då hon spottar ut precis ALLT. Hon vägrar äta sin gröt på kvällarna, det är bara skrik för att vi först ska få henne att ta sin 5ml. Jag står och hoppar och tramsar bakom Mr.Bs rygg bara för att vi ska få henne att öppna munnen lite men hon är lika envis som oss så hon biter ihop så mycket hon kan, i längden vinner alltid vi men vägen dit är mer än jobbig och igår åt hon inte många skedar gröt innan läggdags men sov ändå till 7 i morse så det får jag vara nöjd med. Idag ska vi pröva att ändra om i våra rutiner. Hoppas att det ska hjälpa men medicinen kommer vara lika svårt oavsett timme på dygnet. Någon som har bra tips på hur man ska få de små att ta medicinen får gärna dela med sig till mig. Bajseriet har inte ändrats så mycket. kan väl tycka att det luktar mindre nu än förrut men antalet är fortfarande allt för många. Ligger i snitt på 6st om dagen. Hon har åter igen fått stora sår som varar och blöjbytet är inte roligt för någon. Det mutas med saker att pilla på som hon vanligtvis inte brukar få leka med bara för att hon inte ska vrida sig som en orm och skrika i höga skyn. I övrigt är Champagne super gullig och glad var dag. Varje kväll är hon i soffan med oss och ber vi om en puss så kommer hon med en öppen mun och ska pussas. Får pappa en så får mamma en. Det ska vara rättvist.
Något hon gör mer och mer det är att dansa. Hon älskar att stå och skaka på rumpan. Hon vet nu mera också att man sätter på sig skor när man ska ut så hon brukar sätta på sig mina när ytterkläderna är på. Längtar till onsdag då vi slipper tvinga i henne medicin och så är det bara att hålla tummarna för att vi har turen att denna behandlingen räckte för att ta kol på bakterien.
Hade tänkt lägga upp lite bilder och ett videoklipp men av någon anledning fungerar inte det just nu. Något med nya datorn eller helt enkelt blogspot som strular??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar