31 jan. 2012

Förskola och läkare

Hur gick de då hos läkaren kanske ni undrar? Vi hamnade hos en äldre man som inte trodde att det var någon laktos överkänslighet och ev misstänkte att det var kronisk diarré som tydligen en hel del barn drabbas av. Men för att vara på den säkra sidan vad de gäller överkänslighet togs gluten, komjölksprotein och laktos test (samt ett avföringsprov för någon sjukdom de aldrig kollade på BuS). Laktos kan man bara testa ärftlig och inte sekundär. Eftersom vi inte riktigt vet vad Mr.Bs status på laktos är var det lika bra att ta ett test. Champagne var en riktig liten pärla när de tog blodprover på henne. Sa knappt ett ljud. De vägde och mätte henne också på mottagningen och deras våg visade på 9390g och 76,5cm. Vikten kan väl skilja lite från våg till våg så litar mest på BVC vågen som hon alltid vägs på men helt klart har hon gått upp i vikt. Det märks tydligt. Men sen har hon inte diarré på samma sätt heller längre. Det vi undrar mest är hur tusan hennes längd kan skilja med 2,5cm sedan sista mätningen på BVC. Gick bara en vecka emellan. Vi kanske får en basketspelare här hemma...haha.

Vi har även fått en dagisplats. Fick beskedet i torsdags och skulle lämna besked igår. Ganska kort tid måste jag säga. Fick inget dagis som jag kände mig speciellt nöjd med. Ringde till hon som är förskoleansvarig i Malmö kommun. Fick ingen vidare hjälp. Våra alternativ var att tacka ja till platsen, skola in henne och fortsätta söka OB dagis under tiden eller starta en helt ny process vilket innebär en dagisplats tidigast om 4 månader. Ringde till hon som var ansvarig för just den förskolan vi hamnat på för att tacka ja till platsen eftersom vi inte kan vänta minst 4 månader till. När hon förstod att vi behövde ett OB dagis så gav hon mig numret till Ulla som har ansvar för en del av Malmös OB dagis för hon tyckte synd om Champagne om hon skulle behöva byta förskola efter ett tag. Pratade med Ulla och hon var precis lika hjälpsam som sin kollega. Hon skulle räkna på det och återkomma till mig imorgon om det finns någon möjlighet att få in Champagne på ett OB / natt dagis direkt. Håller verkligen tummarna. Och är super tacksam för de här 2 kvinnorna som verkligen försöker hjälpa oss. Under tiden hålls givetvis den plats vi har fått kvar till Champagne till vi vet vad som händer.
Idag skulle det vara dags för telefontiden med Pernilla ang. Champagne men det var ingen som ringde. Känns inte speciellt förtroendeingivande och måste säga att man blir måttligt irriterad. Just nu är jag ännu mer tacksam för läkarna på Sparta i Lund där vi faktiskt får hjälp. Den 8:e feb ska vi tillbaka för vägning och besked om Champagnes prover.
Just nu är Champagne super förkyld eftersom henne föräldrar är det men annars här hon glad av sig. Pratar en massa, har 2 nya tänder så nu har hon hela 8 st. 4:a uppe och 4:a nere. Tränar en del på att äta själv här hemma men det går sisådär. Mackor, rån osv går bra men med sked mindre bra.


Provar mammas dojjer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar