13 okt. 2011

BVC läkarbesök

Idag har vi varit hos morfar. Champagne tycker det är super kul med lite andra ansikten än mammas och pappas. Hon har varit på promenad, krupit i trappa, badat, lyckats med bedriften att klättra upp på en sittpuff (ganska hög sådan) helt själv och så har hon busat en himla massa. Klipp kommer upp imorgon med en av hennes buslekar med morfar.
Igår var vi på BVC på läkar undersökning. De kollade om hon kunde slå 2 små klossar emot varandra, gick inte så bra, hon har inte riktigt lärt sig det där med att klappa händer osv. Sen tittade det på hennes ögon för att se om hon verkade skelögd. Fick hon också OK på och sen var det ett test för att se om hon kunde "pincett" greppet och det var inga problem. Vikten låg på 8570g och längden 70cm. Hon växer så det knakar och följer sin kurva fin fint. Vi fick vänta rätt länge på BVC innan det äntligen blev vår tur men Champagne hade super kul. Hon lekte med en pojke som hette Wille som var jämn gammal med henne (dock betydligt större...20 cm längre). De busade omkring och fattade bra tycke för varandra. När de skulle gå hem kröp Champagne fram till Wille som satt på golvet och satte sig nästan i hans knä så satt de där och "pratade" lite. Efter Wille kom en liten tjej som skulle bli 1 år som hette Naomi som Champagne började leka med. De stod upp och höll varandra i handen medan de stödde sig mot Naomis föräldrar med andra handen. Man kan lugnt säga att vår kära dotter är allt annat än blyg. Hon charmade in sig oss alla föräldrar (samt en manlig läkare) och ville röra vid alla barn och leka. Hon gav sig iväg utan att ens engagera sig i vart jag var. Hon var helt slut efteråt så hon sov i över 2 timmar. Funderar lite på om jag ska ge öppna förskolan en ny chans nu när hon verkligen uppskattar andra barn, leksaker och sång. Men det får jag fundera lite till på för jag tyckte att det var så tråkigt. Men kanske är värt att göra det för sitt lilla barn.
Just det ja, jag glömde ju helt att jag tog upp Champagnes oroliga sömn med läkaren, hon trodde att det kunde bero på mardrömmar eller drömmar överlag då Champagne är i en ålder då de börjar förstå mycket mer och är medvetna om vad som händer runt omkring dem, som att jag och Mr.B inte lägger oss samtidigt som henne osv. Bara att hoppas att det går över.
Nu ska vi inte till BVC förrän 12dec, då blir det vaccination.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar