30 maj 2011

Öppen förskola

Idag har vi varit på öppen förskola med Anne & Nils och Marlene & Alfred från föräldrargruppen som jag bara var på 1 gång. Champagne tyckte att det var riktigt skoj. Hon uppskattade sång stunden och alla leksaker man kunde sträcka sig efter. Och extra kul var det med 2 andra små i samma ålder.
Idag har vi prövat ny mat här hemma. Torsk med morötter och potatis. Fungerade lika dåligt som de kötträtter hon prövat. Vet inte hur man ska få henne att tycka om maten med lite mer bitar i. Hon kan inte leva på mammas hemgjorda grönsakspurer föralltid. Så fort ersättningen vi har hemma är slut så tänkte vi sluta helt med det. Då hade det varit bra om hon kunde uppskatta lite mer matig mat.
Champagne har fått för sig att man måste hålla sig vaken mer än vad man sover på dagen så hon tar bara någon enstaka powernap på ca 20 minuter. Inte helt ok tycker vi. Men hoppas att det bara är en period hon är inne i.
Lägger man henne på mage med en leksak eller napp en bit bort så kämpar hon för glatta livet för att lyckas ta sig fram och nå sin grej. Tycker hon blivit riktigt duktig även om det tar tid och hon blir frustrerad. Men kämpar det gör hon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar