17 feb. 2011

Duktig

Vårat älskade lilla liv vägde 4040g i fredags och imorgon är det dags för en ny vägning. Hon börjar bli en riktig liten tjockis. Men lika söt och bedårande än då. Just nu ligger hon på mage i vardagsrummet på golvet på mattan med filtar. Hon har blivit så rörlig så vi man vågar inte ha henne på några högre höjder. Hon lyckas redan åla sig framåt även om det tar sin lilla tid. Hon är bara så duktig. Behöver jag nämna att hon är ganska missbelåten med att behöva ligga själv? Hon är en riktig liten mysfia.
Idag ska hon till moster Emma för lite passning. Då blir hon nog lite bortskämd med.
Champagne tackar alla släktingar och vänner för fina presenter och underbara besök. Hon sa att hon hoppas att livet alltid ska vara fullt med presenter. Försökte förklara att de bara är vissa dagar om året som man blir bortskämd på när man blir äldre men hon förstod inte varför. Lilla prinsessan.
Det är en jobbig tid framöver. Imorgon BVC för vägning (ur trist tycker vi båda). Måndag blir det återbesök på BuS i Lund hos Pernilla. Denna gången borde vi slippa 100-tals röntgen. Hoppas på ett in och ut besök. Tisdag ska faderskaps papper skrivas under och onsdag är det första läkarbesöket på BVC. Tror de blir mätning då. Vore spännande. Hon har blivit sååå stor tycker jag.
För att vara 10 veckor så är hon väldigt välutvecklad tycker jag. Och om man ska räkna som barnmorskorna så är hon ju bara 5 veckor. Hon jollrar för fullt och skrattar allt oftare. Super mysigt!
Hon låg och lyssnade på barn kanalen för sig själv när jag fixade i köket och rätt var det är så hör jag henne ligga och skratta. Det hade jag med gjort för pojken som sjöng på Tv var katastrof dålig. Hon har nog redan ett öra för vad som låter ok, finns en anledning till varför hon inte uppskattar när mamma sjunger för henne.
Champagne har en ny bästa kompis. Tyson (farfars och Gittans boxer valp). Dom tyckte så mycket om varandra. Kanske mest att Tyson ville skydda Champagne men den dagen hon förstår lite mer kommer hon älska den busig vovven.
I helgen kommer syster Emmy på besök igen och då kommer Champagne få så mycket uppmärksamhet. Hon kommer längta efter syster jämnt eftersom mamma och pappa tycker att lite självständighet är bra. Men det slipper man när man har besök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar